Antieke sluitingen, sloten en bouwbeslag
 
home Start/Stop Overzicht pagina Eerste Vorige Volgende Laatste Stop en Print Email en meer Info
van 57

Spanjolet antieke espagnoletsluiting Spanjolet antieke espagnoletsluiting

30 ANTIEKE ESPAGNOLETSLUITINGEN
Spanjolet antieke espagnoletsluiting. Lengte spanjolet sluiting verkrijgbaar op maat. ANRESTO-DECOR is reeds meer dan 25 jaar een zeer verwoed verzamelaar van alle soorten van antieke espagnolet sluitingen en sierbeslag.
Intussen is de collectie uitgegroeid tot een waar museum op dit gebied. Er bestaat dan ook geen van enigerlei van welke soort espagnolet spanjolet sluitwerk, of er is iets van terug te vinden bij Anresto. Op gebied van bouwbeslag en meubelbeslag kan je dan ook voor alles bij Anresto terecht, en dit voor meerdere stuks van elk. Anresto maakt ook uw onderdelen op maat bij en doet eveneens de restauratie van sluitwerk, inclusief het maken van bijpassende sleutels, enz.

antiek spanjolet anresto antiqueantieke espagnolet spanjolet espagnoletsluitingen
Een espagnoletsluiting, vaak kortweg spanjolet, espagnolet (eigenlijk espagnolette) of draairoede genoemd, is een sluiting waarmee dubbele deuren en ramen van binnenuit kunnen worden vergrendeld. Pompespagnolet. Dat kan door middel van één beweging van een kruk, kruiskruk, hefboom of een speciale sleutel.

antieke spanjolet of espagnolet sluiting.

Antieke espagnolet, draairoede. De spanjolet is het sluitwerk dat bij tuindeuren of openslaande ramen toegepast wordt en die bestaat uit stangen en een grendel om de stangen in de boven- en onderzijde van de deur te duwen. Een gemonteerde spanjolet kan worden voorzien van een beetje olie of vet.
Er zijn globaal twee soorten spanjoletten: - de pompspanjolet, waarbij de stang bewogen wordt door een hendel die normaliter naar beneden staat (deur of raam in gesloten toestand) - de krukspanjolet, waarbij de stang bewogen wordt door een kruk te draaien.
Voordeel van de spanjoletsluiting is dat op twee punten de deur of het raam is gesloten. Een spanjoletsluiting wordt mede tegen inbraak beveiligd door een klein busje met een slotje, op/over de stang aangebracht, waardoor een stevige pin in een daarvoor geboord gat van de stang valt. Verder kunnen de deuren of ramen worden uitgevoerd met stalen strips. Stolpramen en -deuren worden meestal voorzien van een spanjoletsluiting. De pomp of kruk (handgreep, hefboom) van de spanjolet wordt evenzo spanjolet genoemd. De term spanjolet is afkomstig van het Franse espagnolette met dezelfde betekenis.
ANRESTO, Leuken 14, 3920 Lommel (BE) tel.+32 11 665535 GSM.+32 495 51 45 27
internetics